Συνταγη για 4 ατομα
Υλικά:
1kg μεγάλες γαρίδες, αποφλοιωμένες και καθαρισμένες από το εντεράκι1/3 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
2 κουταλάκια του γλυκού ξηρή ρίγανη
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού χονδρό αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε τις γαρίδες σε μια πλαστική σακούλα η οποία κλείνει αεροστεγώς. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το λάδι, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, το σκόρδο, το αλάτι και το κόκκινο πιπέρι. Σφραγίζουμε τη σακούλα και ανακινούμε για να καλυφθούν οι γαρίδες με τη μαρινάδα.Τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά έως 1 ώρα για να μαριναριστούν οι γαρίδες.
Στη συνέχεια απορρίπτουμε τη μαρινάδα και περνούμε τις γαρίδες σε σουβλάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο τηγάνι γκριλ (ή στα κάρβουνα) σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία μαζί με τις φέτες λεμονιού γυρίζοντας μία φορά, μέχρι οι γαρίδες και οι φέτες λεμονιού πάρουν ένα ροδαλό χρώμα, περίπου για 8 λεπτά.
Κατεβάζουμε τα σουβλάκια από τη φωτιά.
Σερβίρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε τις γαρίδες με τη τριμμένη φέτα. Σερβίρετε το φαγητό σας όσο είναι ακόμα ζεστό και συνοδέψτε με ένα ωραίο λευκό κρασί. Καλή Όρεξη!