Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Χοιρινές μπριζόλες με μήλα και κανέλα!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 4 ατομα

Υλικά:

4 μπριζόλες χωρίς κόκαλα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο με μειωμένα λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 μέτρια μήλα ξινά, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα καρύδια

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και ψήνουμε τις μπριζόλες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 6 λεπτά σε κάθε πλευρά. Όταν ροδοκοκκινίσουν τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο και τις διατηρούμε ζεστές.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
Βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι και προσθέτουμε τα μήλα, τα καρύδια και το μίγμα με τη καστανή ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να καραμελώσουν. Σερβίρουμε το μίγμα με τα μήλα και τις μπριζόλες σε ένα ωραίο πιάτο.  
Καλή Όρεξη!