Συνταγη για 3-4 βαζακια
Υλικά:
1280γραμ. ώριμα σύκα1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
640γραμ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα σύκα και τα ξεφλουδίζουμε.Τα κόβουμε με ένα μαχαίρι και τα ζυμώνουμε με καθαρά χέρια για να λιώσουν.
Βάζουμε τα λιωμένα σύκα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι.
Βράζουμε έως ότου η μαρμελάδα πέφτει από το κουτάλι σε πυκνή πλατειά μάζα οπότε έχει δέσει και είναι έτοιμη.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Χρησιμοποιούμε βαζάκια τα οποία αποστειρώνουμε κοχλάζοντας τα σε καθαρό νερό και τα οποία αφήνουμε να στεγνώσουν καλά. Βάζουμε την μαρμελάδα σύκου στα βαζάκια και κλείνουμε ερμητικά. Διατηρούμε σε δροσερό και ξηρό μέρος για ένα ολόκληρο χρόνο.
Σερβίρετε τη μαρμελάδα σας με φρέσκο ψωμί.
Απολαύστε!