Συνταγη για 4 μεριδες
Υλικά:
8 φέτες μπέικον2 στήθη γαλοπούλας, ελαφρά κτυπημένα και κομμένα στην μέση
1 ώριμο αβοκάντο, χωρίς το κουκούτσι και τη φλούδα
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
1-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη πιπεριά τουρσί
12 φέτες ψωμί για τοστ ολικής αλέσεως, ελαφρά φριγανισμένες
1 ντομάτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά για 6-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το αφήνουμε να στραγγίξει το επιπλέον λάδι.Από τα λίπη που έχουν μείνει στο τηγάνι κρατάμε μόνο 2 κουταλιές της σούπας, και τα υπόλοιπα τα πετάμε.
Καρυκεύουμε τη γαλοπούλα με αλάτι και πιπέρι. Τη βάζουμε και αυτή στο ίδιο τηγάνι και τη σοτάρουμε ελαφρά για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τη μεταφέρουμε και αυτή σε απορροφητικό χαρτί.
Σε ένα μικρό μπολ, λιώνουμε τη σάρκα του αβοκάντο, το χυμό λάιμ και την πιπεριά με ένα πιρούνι. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι.
Απλώνουμε λίγο από το μείγμα του αβοκάντο στη μία πλευρά κάθε φέτας του τοστ. Φτιάχνουμε στρώσεις από γαλοπούλα, μπέικον, ντομάτα και ψωμί τοστ ώστε να σχηματιστεί ένα τριπλό σάντουιτς.
Για να σερβίρουμε, κόβουμε διαγώνια σε τριγωνικά κομμάτια, και τα καρφώνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
Καλή Όρεξη!