Συνταγη για 6 ατομα
Υλικά:
1/2 κιλό μπάμιες1 1/2 κιλό κοτόπουλο
10 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια ντομάτα κον κασέ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το κοτσάνι από τις μπάμιες και τις πλένουμε καλά. Τις ραντίζουμε με μπόλικο ξύδι και τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις αφήνουμε στον αέρα να σταθούν για μία με δύο ώρες.Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και το αλατοπιπερώνουμε. Μετράμε σε μια κατσαρόλα έξι κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 2-3 λεπτά γυρίζοντας το συχνά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, ένα φλιτζάνι νερό και τη ζάχαρη και αφήνουμε το φαγητό μας να πάρει μια βράση πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Αφού το φαγητό πάρει μια βράση προσθέτουμε τις μπάμιες και αν χρειάζεται ακόμη λίγο νερό. Μισοσκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για μια περίπου ώρα μέχρι που να μαλακώσουν οι μπάμιες και να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό συνοδεύοντας το με φρέσκο γιαούρτι.
Καλή Όρεξη!