Συνταγη για 35 μπισκοτα
Υλικά:
1/4 φλιτζανιού βούτυρο να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου.3/4 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 αυγό
2 συσκευασίες βανίλιας
2/3 φλιτζανιού αλεύρι
2/3 φλιτζανιού νιφάδες βρώμης
1/4 φλιτζάνι σκόνη κακάο
100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη.
1/3 φλιτζανιού τριμμένο ινδοκάρυδο
1/3 φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα
1/4 φλιτζανιού άψητους σπόρους κουκουναριού
Επιπλέον καρύδια και νιφάδες καρύδας προαιρετικά.
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, τη σόδα και το αλάτι. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά, και προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια.
Προσθέτουμε σιγά σιγά και το αλεύρι, τις νιφάδες βρώμης, το κουκουνάρι και τη σκόνη κακάο, και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Τέλος, προσθέτουμε και την τριμμένη κουβερτούρα, το τριμμένο ινδοκάρυδο, και τα ψιλοκομμένα καρύδια.
Η ζύμη που θα σχηματιστεί θα είναι αρκετά σκληρή.
Πάνω σε αντικολλητικό χαρτί φούρνου, αφήνουμε κουταλιές από τη ζύμη, και τις στρογγυλεύουμε λίγο ώστε να σχηματιστούν τα μπισκοτάκια μας. Αν θέλουμε, μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με χοντροκομμένα καρύδια και νιφάδες καρύδας.
Ψήνουμε τα μπισκότα μας 8 – 10 λεπτά, και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Απολαύστε!