από τη
Συνεργάτιδα μας Διαχειρίστρια του http://delfinaki-sunset.blogspot.com/
4 αγγινάρες κατεψυγμένες1κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
4 μικρά ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
6 μικρές πατάτες
4 μικρά καρότα
1 κ.σ. αλεύρι
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1-2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
1/2 φλιτζ. νερό
Χυμό από 2 λεμόνια
Λίγο ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι
1. Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδια. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το φρέσκο κρεμμυδάκι, το καρότο, τις πατάτες και τέλος τις αγκινάρες. Ρίχνουμε το νερό να σκεπάζει τις αγκινάρες και προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Πασπαλίζουμε στην κατσαρόλα το αλεύρι και ανακατέυουμε καλα.
2. Βράζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένη κατσαρόλα, για 20-25 λεπτά περίπου. Λίγο πριν μαλακώσουν τελείως τα λαχανικά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, άνηθο και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού. Κλείνουμε τη φωτιά.
Καλή Όρεξη.