Συνταγη για 2 ατομα
Υλικά:
1 ψαρονέφρι2 πατάτες καθαρισμένες πλυμένες και χονδροκομμένες
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά πλυμένη και ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κουταλακι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλακι του γλυκού πιπέρι
1/2 κουταλακι του γλυκού ρίγανη
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί γλυκό
1 κουταλακι του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Εκτελεση:
Βάζουμε σε ένα τηγάνι μπόλικο ελαιόλαδο το αφήνουμε να ζεσταθεί στη φωτιά και τηγανίζουμε τις πατάτες. Τις απομακρύνουμε από το τηγάνι μόλις ροδοκοκκινίσουν.Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί βάζουμε το ψαρονέφρι να ροδοκοκκινίσει γυρίζοντας το με ένα πιρούνι ανά τακτά διαστήματα.
Προσθέτουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι για να ροδίσουν. Όταν ροδίσουν τα σβήνουμε με το κρασί.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη μουστάρδα και το πελτέ. Ανακατεύουμε, απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά και βάζουμε τις πατάτες μέσα στη σάλτσα ώστε να εμποτιστούν με τη σάλτσα. Σερβίρετε το φαγητό σας σε μια ωραία πιατέλα συνοδεύοντας το με μια ωραία πράσινη σαλάτα.
Καλή Όρεξη!