Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Μέλι!

από :  Εδώ

Το μέλι, μια φυσική, υγιεινή τροφή διαθέτει πλήθος, απαραίτητων για τον οργανισμό μας, συστατικών.
Πλούσιο σε διατροφική αξία, το μέλι περιέχει πολλά πολύτιμα συστατικά, όπως υδατάνθρακες, βιταμίνες, ένζυμα, αμινοξέα, μεταλλικά στοιχεία, απαραίτητα για την καθημερινή μας διατροφή. Μια κουταλιά περιέχει μόνο 21 θερμίδες και έχει 30% περισσότερη γλυκαντική δύναμη από μια κουταλιά ζάχαρη. Μια κουταλιά μέλι μας δίνει ενέργεια και μας γλυκαίνει.

Είναι πηγή άμεσης ενέργειας, που αφομοιώνεται αμέσως από τον οργανισμό μας και γι αυτό δεν κουράζει το συκώτι και τα άλλα όργανα.
Το μέλι μπορεί να αντικαταστήσει λιπαρά γλυκά και σνακς, γιατί προσφέρει λιγότερες θερμίδες. Το μέλι καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού για γλυκές ουσίες. Εχει σημαντική αντιβακτηριακή δράση, τονώνει όσους έχουν ανάγκη λόγω σωματικής και πνευματικής κόπωσης και προστατεύει την καρδιά και το κυκλοφοριακό.
Βοηθά στην πρόληψη διαφόρων ασθενειών (αναιμία, στομαχοεντερικές και δερματικές παθήσεις, διαβήτη) και αποτελεί ασπίδα του οργανισμού απέναντι στη ραγδαία αύξηση πολλών σύγχρονων παθήσεων. Οι αντιοξειδωτικές, αντιμικροβιακές και κυτταροπροστατευτικές του ιδιότητες είναι επίσης πολύ σημαντικές για τον οργανισμό.
Το μέλι μειώνει την οξείδωση της LDL χοληστερόλης, βοηθά στην επούλωση εγκαυμάτων, περιέχει πρεβιοτικά συστατικά, που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού μας συστήματος και βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου.