Συνταγη για 4 σαντουιτς
Υλικά:
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες1/4 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
4 κουταλάκια του γλυκού πικάντικη μουστάρδα
3 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο ραπανάκι
2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
8 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως
12 φέτες ζαμπόν με χαμηλά λιπαρά
4 φέτες κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι. Καλύπτουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Μόλις τα κρεμμύδια πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα και καραμελώσουν, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.Προσθέτουμε στο τηγάνι τη μουστάρδα, το τριμμένο ραπανάκι, και το μέλι. Ανακατεύουμε, και τα αφήνουμε στην άκρη.
Φτιάχνουμε τα σάντουιτς: Αλείφουμε 4 φέτες ψωμιού με το μίγμα της μουστάρδας, και τοποθετούμε 3 φέτες από το ζαμπόν πάνω σε κάθε φέτα. Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας από τα καραμελωμένα κρεμμύδια πάνω από το ζαμπόν, και 1 φέτα τυρί. Τέλος, κλείνουμε τα σάντουιτς με τις 4 υπόλοιπες φέτες ψωμιού.
Ψήνουμε τα σάντουιτς σε αντικολλητικό τηγάνι για 5-8 λεπτά, αναποδογυρίζοντάς τα ενδιάμεσα, ώσπου να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε τα υγιεινά σάντουιτς με μια ωραία σαλάτα από πράσινα λαχανικά.
Καλή Όρεξη!