Συνταγη για 8 ατομα
Υλικά:
24 μύδια12 λίτρα κρύο νερό
1 φλιτζάνι αλάτι
200γρ. κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο, συν λίγο επιπλέον
1 κουταλιά της σούπας γάλα
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο άνηθο
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο ραπανάκι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε πολύ καλά τα μύδια, τρίβοντάς τα κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό.Σε μια κατσαρόλα με βαρετό πάτο τοποθετούμε 4 λίτρα βραστό νερό και 1/3 φλιτζάνι αλάτι. Προσθέτουμε τα μύδια, και τα αφήνουμε να πάρουν μια με δυο βράσεις. Τα στραγγίζουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αυτή άλλες δύο φορές με ζεστό νερό όχι κρύο. Τέλος ξεπλένουμε καλά τα μύδια.
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, το σχοινόπρασο, το γάλα, τον άνηθο και το ραπανάκι. Καλύπτουμε τη σάλτσα με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο ώσπου να την χρησιμοποιήσουμε.
Σερβίρουμε τα αχνιστά μύδια με την σάλτσα ξεχωριστά σε ένα μπολάκι, γαρνιρισμένη με λίγο φρέσκο σχοινόπρασο.
Καλή Όρεξη!