από τη
Συνεργάτιδα μας Διαχειρίστρια του http://delfinaki-sunset.blogspot.com/
και όχι μόνο!
2 κρόκους αυγών
4 κουτάλια της σούπας ζάχαρη
1/2 κουταλάκι βανίλια
1 φλιτζανάκι χυμό λεμονιού
1 φλιτζανάκι χυμό μανταρινιού
3 φύλλα τζιελατίνης
2 ασπράδια
1 φλιτζάνι φρέσκα κρέμα γάλακτος
2 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού και μανταρινιού
Σε μια λεκάνη βάζετε τους κρόκους, τη ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάτε καλά στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Βυθίστε τα φύλλα της τζιελατίνης σε λίγο κρύο νερό για να μαλακώσουν. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τους χυμούς να ζεσταθούν ελαφρά. Παίρνετε τη τζιελατίνη αφού έχει μαλακώσει και ρίξτε την στους χυμούς. Ανακατέψτε για να διαλυθεί η τζιελατίνη. Ρίξτε σιγά-σιγά στο μείγμα των αυγών συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Βάλτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ και χτυπήστε μέχρι να αρχίσει να πήζει. Ρίξτε την στη λεκάνη με το μείγμα και ανακατέψτε ελαφρά για να γίνουν ένα σώμα. Στο μίξερ χτυπήστε τα ασπράδια με λίγο αλάτι μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Ρίξτε τη μαρέγκα στο μείγμα και ανακατέψτε πολύ ελαφρά για να μη ξεφουσκώσει. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και μανταρινιού. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για 3 τουλάχιστον ώρες.
Απολαύστε!