Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Ορτύκια στην κατσαρόλα με αρωματικά!

υνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 2 ατομα

Υλικά:

4 ορτύκια (περίπου 1 κιλό σύνολο)
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο φασκόμηλο, τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο δεντρολίβανο, τριμμένο
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ξηρό κόκκινο ή λευκό κρασί
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα ορτύκια κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης, χρησιμοποιώντας ένα ψαλίδι κουζίνας. Απλώνουμε τα ορτύκια ανοικτά σε ένα πιάτο, και τρίβουμε όλο το εσωτερικό τους με μία κομμένη σκελίδα σκόρδου.
Σε ένα ρηχό πιάτο, ανακατεύουμε το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι. Περνάμε τα ορτύκια από το μίγμα αυτό, πιέζοντάς τα λίγο για να κολλήσει καλά επάνω τους.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία, και σοτάρουμε τα ορτύκια ώσπου να πάρουν ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα από όλες τις πλευρές. Με προσοχή, αφαιρούμε από το τηγάνι το υπόλοιπο λάδι.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, και προσθέτουμε το κρασί στο τηγάνι με τα ορτύκια. Με μια ξύλινη κουτάλα, ξύνουμε τον πάτο του τηγανιού, ώστε να ξεκολλήσουν όλα τα υπολείμματα. Καλύπτουμε το τηγάνι με το καπάκι, και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα ορτύκια.
Μεταφέρουμε τα ορτύκια στα πιάτα, και τα διατηρούμε ζεστά.
Σιγοβράζουμε την υπόλοιπη σάλτσα για 1-2 λεπτά, ώστε να πυκνώσει ελαφρώς. Σερβίρουμε αμέσως, περιχύνοντας την σάλτσα πάνω από τα ορτύκια.
 Καλή Όρεξη!