..

..
Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Μαρούλι!

από :  Εδώ
Το μαρούλι μπορεί να είναι ευεργετικό σαν μέρος μιας διατροφής ενάντια στις κακοήθειες. Έχει ένα ηρεμιστικό αποτέλεσμα στο νευρικό σύστημα και μπορεί πολλές φορές να συστηθεί για ταχυπαλμίες. Το μαρούλι μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των σπασμών του εντέρου. Χρησιμοποιήστε πολτό μαρουλόφυλλων για πρησμένα γόνατα και χτυπήματα. Απλά, δέστε τα μαρουλόφυλλα στην πάσχουσα περιοχή και αλλάζετε τα κάθε λίγες ώρες με καινούρια. Ελαφρά αχνιστό το μαρούλι είναι χρήσιμο για το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου, για τα έλκη και τα γαστρικά προβλήματα.
Το μαρούλι προμηθεύει τον οργανισμό με ικανοποιητικές ποσότητες από βιταμίνη Α, C, Β9 (φολικό οξύ) και ποτάσιο. Περιέχει λίγο σίδηρο, χαλκό και ασβέστιο, ενώ έχει λίγα λιπαρά, λίγες φυτικές ίνες και λίγο νάτριο. Λειτουργεί στο νευρικό σύστημα και μπορεί να προσφέρει κάποια προστασία εναντίον των κακοηθειών. Το μαρούλι περιέχει ένα ήπιο μη εθιστικό ηρεμιστικό συστατικό, το lactucarium. Οι ποσότητες που περιέχονται σε μια απλή μαρουλοσαλάτα είναι απειροελάχιστες.
 

Το μαρούλι είναι καλύτερα να καταναλώνεται φρέσκο και θα πρέπει να αποθηκεύεται στο ψυγείο. Μην το κόβετε με μαχαίρι για να το ετοιμάσετε για σαλάτα. Αυτή η διαδικασία καταστρέφει την περιεκτικότητα του σε βιταμίνη C. Αν πρόκειται να το κόψετε, είναι καλύτερο να το κάνετε με τα χέρια σας σε μεγάλα κομμάτια και να το καταναλώσετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)