Συνταγη για 10 ατομα
Υλικά:
1 φλιτζάνι σπορέλαιο1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα στη μέση
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι
Λίγη κανέλα για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Για το σιρόπι
3 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
5 φλιτζάνια νερό
2 ξυλάκια κανέλα
4-5 γαρύφαλλα
Εκτέλεση:
Για να φτιάξουμε το σιρόπι βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, τη κανέλα και τα γαρύφαλλα. Τα ανακατεύουμε και τα τοποθετούμε στη φωτιά να βράσουν για 5 λεπτά περίπου.Όταν βράσει το σιρόπι μας αφαιρούμε τη κανέλα και τα γαρύφαλλα και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το σπορέλαιο στη φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Βάζουμε και τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Όταν το σιμιγδάλι πάρει καστανό χρώμα, ρίχνουμε λίγο λίγο το σιρόπι πολύ προσεκτικά. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι ο χαλβάς να πήξει. Βάζουμε το χαλβά σε μια φόρμα και όταν κρυώσει τον ξεφορμάρουμε και τον πασπαλίζουμε με κανέλα.
Απολαύστε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)