Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Cupcake (Κύπελλο κέικ) με βατομουρα και φρουτα του παθους

Συνταγες για ολα τα γουστα
Συνταγη για 12 cupcake

Υλικά:

125γρ. βούτυρο ανάλατο, να μαλακώσει
125γρ. ζάχαρη άχνη
2 αυγά
125γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150γρ. βατόμουρα
6 φρούτα του πάθους, πολτοποιημένα και περασμένα από κόσκινο
Λίγο γάλα
Για το γλάσο
500γρ. ζάχαρη άχνη
160γρ. βούτυρο
1 φακελάκι βανίλια
2-3 σταγόνες χρώμα ροζ ζαχαροπλαστικής
50ml γάλα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
Βουτυρώνουμε μια ειδική φόρμα με 12 υποδοχές για μικρά κέικ, ή, αν δεν έχουμε, βάζουμε σε ένα ταψί χαρτάκια ψησίματος βουτυρωμένα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθούν καλά.
Ρίχνουμε το αλεύρι, τα βατόμουρα και τα φρούτα πάθους στο μίγμα ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα μας γίνει λείο. Εάν το μίγμα μας είναι πολύ πηκτό προσθέτουμε λίγο γάλα.
Μοιράζουμε το μίγμα μας στην ειδική φόρμα και ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο όταν ροδοκοκκινίσουν και τα αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να κρυώσουν. Βγάζουμε τα κέικ μας από τη φόρμα τα αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Για να κάνουμε το γλάσο ανακατεύουμε με ένα ηλεκτρικό μίξερ τη ζάχαρη άχνη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Βάζουμε και τη βανίλια και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ρίχνουμε και το γάλα και ανακατεύουμε. Με τη βοήθεια ενός κορνέ απλώνουμε το γλάσο πάνω στα κέικ μας.
Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)