Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Cardamom (Κάρδαμο)!



από: Εδώ  

Το αιθέριο έλαιο από το cardamom διαλυμένο σε απλό ουδέτερο λάδι για μασάζ μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κοιλιά ενισχύοντας έτσι την πέψη.

Το cardamom είναι ευεργετικό για να εξαχθούν τα αέρια από το έντερο, ενώ οι σπόροι του μπορούν να έχουν παρόμοια χρήση λειτουργώντας σαν καθαρτικό. Το cardamom σταθεροποιεί την όρεξη και βοηθά στην αντιμετώπιση της ναυτίας. Είναι εξαιρετικό για τη δυσπεψία. Μπορείτε να γλυκάνετε την αναπνοή σας αν μασήσετε σπόρους cardamom. Το cardamom μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της δημιουργίας βλέννας.

Όπως στη χρήση του στην κουζίνα, το cardamom έχει σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες για τον οργανισμό. Έχει ευεργετικά αποτελέσματα στο γαστρεντερικό και στο αναπνευστικό σύστημα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο οι ολόκληροι σπόροι του cardamom όσο και το εσωτερικό του (πυρήνας). Το αιθέριο έλαιο του εξάγεται από τους σπόρους του.


Αν καταναλώνετε πάρα πολύ cardamom, μπορεί να προκαλέσετε στον οργανισμό σας διάρροια.


Είναι καλύτερα να αποφύγετε το cardamom αν ταλαιπωρήστε από χρόνιες ασθένειες στο γαστρεντερικό σύστημα, όπως σπαστική κολίτιδα, έλκη στομάχου ή προβλήματα στον οισοφάγο. Για το βάμμα από το cardamom γίνονται έλεγχοι σε μερικές χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)