Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Τσάι!



από τη Συνεργάτιδα μας Διαχειρίστρια του http://okosmostisgeusis.blogspot.gr/
Το φθόριο στο τσάι μπορεί να είναι ευεργετικό στην παρεμπόδιση των ασθενειών των δοντιών. Το τσάι μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της διάρροιας, της δυσεντερίας, της ηπατίτιδας και της γαστρεντερίτιδας.

Τα φλαβονοειδή στο τσάι μπορούν να βοηθήσουν στην καταστροφή των επιβλαβών βακτηριδίων και ιών. Τα κρύα χρησιμοποιημένα σακουλάκια με τσάι, όταν τοποθετηθούν επάνω στα μάτια, βοηθούν στην αντιμετώπιση του ερεθισμού και του τσουξίματος.

Οι στυπτικές ιδιότητες του τσαγιού το κάνουν χρήσιμο για τη θεραπεία μικρών πληγών και τσιμπημάτων από έντομα. Τα φύλλα του πράσινου και του μαύρου τσαγιού μπορεί να είναι ευεργετικά στην προφύλαξη από ασθένειες της καρδιάς και εμβολές. Το τσάι από φύλλα raspberry είναι πολύ γνωστό τονωτικό όταν λαμβάνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Επίσης, βοηθά στην προετοιμασία των θηλών για θηλασμό.
Ιδιότητες Το τσάι προμηθεύει τον οργανισμό με φολικό οξύ (βιταμίνη Β9), λίγο ποτάσιο και μαγνήσιο. Περιέχει φθόριο (0,3-0,5 mg ανά φλιτζάνι), τανίνες, μεθυλξανθίνες – σταθεροποιητικά που συμπεριλαμβάνουν την καφείνη. Το τσάι επιδρά αποτελεσματικά στο νευρικό σύστημα και εξισορροπεί το αναπνευστικό και γαστρεντερικό σύστημα. Είναι διουρητικό και στυπτικό. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει το τσάι ονομάζονται πολυφαινόλες και έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στο κυκλοφορικό σύστημα. Τα φλαβονοειδή δρουν στο ανοσοποιητικό σύστημα.
Μελέτες έχουν αποδείξει ότι το πράσινο τσάι συνδέεται με την παρεμπόδιση του καρκίνου, ειδικά του καρκίνου στο στομάχι. Το πράσινο τσάι σε κάψουλες είναι διαθέσιμο στο εμπόριο, αλλά τα πλεονεκτήματα του διαφέρουν από το να πίνετε φρεσκοφτιαγμένο πράσινο τσάι. Πάντα αφήνετε το τσάι να κρυώσει ελαφρά πριν. Η περιεκτικότητα καφείνης στο τσάι είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι στον καφέ. Το τσάι μπορεί να προκαλέσει αντίστροφες αντιδράσεις σε ανθρώπους που ακολουθούν συγκεκριμένες ιατρικές θεραπείες.
Αντενδείξεις Όταν πίνετε υπερβολικές ποσότητες τσαγιού μπορεί να προκληθεί δυσκοιλιότητα, δυσπεψία, ζαλάδα, ταχυπαλμία, ευερεθιστικότητα και αϋπνία. Το τσάι ενισχύει την αποτελεσματικότητα φαρμάκων (φάρμακα για το στομάχι, αντιβιοτικά, φάρμακα που καταπολεμούν τα έλκη και το φάρμακο θεοφυλλίνη που συνταγογραφείται για το άσθμα). Μπορεί μάλιστα να εμποδίσει την απορρόφηση του σιδήρου, ενώ έχει σχέση με την αποτελεσματικότητα των ηρεμιστικών χαπιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)