Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Κοτόπουλο σωτέ με σάλτσα μουστάρδας!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 4 ατομα

Υλικά:

4 στήθη κοτόπουλου, χωρίς δέρμα και κόκκαλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα εστραγκόν (ή 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο)

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε τα στήθη κοτόπουλου και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε λάδι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε μέχρι να ψηθεί καλά για 10 έως 12 λεπτά, γυρίζοντας το μία φορά. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε πιάτο και το κρατάμε ζεστό.
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα μουστάρδας, βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρασί. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να μειωθεί κατά το ήμισυ. Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα και το εστραγκόν μέσα στη κατσαρόλα με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει, περίπου για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε τυχόν χυμούς από το πιάτο που βάλαμε το κοτόπουλο στη σάλτσα. Λίγο πριν να σερβίρουμε περιχύνουμε τη σάλτσα μουστάρδας πάνω από το κοτόπουλο.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)