Συνταγη για 10 ατομα
Υλικά:
4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, επιπλέον λίγο για το άλειμμα του ταψιού1 φλιτζάνι κοσκινισμένο αλεύρι, επιπλέον λίγο για το ταψί
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα γαρύφαλλο σε σκόνη
1 πολύ ώριμη μεγάλη μπανάνα, πουρέ (περίπου 1/2 φλιτζάνι)
1/4 φλιτζάνι βουτυρόγαλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένα ψημένα καρύδια
Ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
Κρέμα σαντιγί, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC.Αλείφουμε ένα στρογγυλό ταψί μετρίου μεγέθους με βούτυρο και κοσκινίζουμε με λίγο αλεύρι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουτερ, το αλάτι, τη κανέλα και το γαρύφαλλο. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το πουρέ μπανάνας, το βουτυρόγαλα και τη βανίλια.
Σε ένα τρίτο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη καστανή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε. Προσθέστε το μίγμα με το αλεύρι στο μίγμα του βουτύρου, σε δυο δόσεις εναλλάσσοντας το με το μίγμα της μπανάνας. Προσθέτουμε και τα καρύδια και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το μίγμα μας στο ταψί και το βάζουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Όταν το κέικ μας ψηθεί το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει.
Όταν το κέικ μας κρυώσει πασπαλίζουμε λίγη ζάχαρη άχνη από πάνω. Σερβίρετε το κέικ με κρέμα σαντιγί αν θέλετε.
Απολαύστε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)