Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Σάλτσα μαρινάδα!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 4 φλιτζάνια σαλτσα

Υλικά:

1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
8 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
1 κιλό ντομάτες χωρίς φλούδα και σπόρια και ελαφρά λιωμένες μαζί με τα υγρά τους
1/2 φλιτζάνι κρύο νερό
Λίγο χονδρό αλάτι
Κόκκινη καυτερή πιπεριά σε σκόνη
10 φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένο
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
Λιώνουμε τις σκελίδες σκόρδου με την λάμα του μαχαιριού, τις ρίχνουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν για περίπου 2 λεπτά.
Πολύ προσεκτικά ρίχνουμε και τις ντομάτες με τα υγρά τους στο τηγάνι προσθέτοντας και το νερό. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και προσθέτουμε αλάτι και λίγη σκόνη κόκκινης καυτερής πιπεριάς ανάλογα με τα γούστα μας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε με μια κουτάλα κατά διαστήματα. Όσο η σάλτσα βράζει με το εργαλείο παρασκευής πουρέ πατάτας πολτοποιούμε τις ντομάτες και συνεχίζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα για περίπου 20 με 25 λεπτά.
4-5 λεπτά πριν τελειώσει η σάλτσα προσθέτουμε και το βασιλικό και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε τη σάλτσα μας και αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται.
Η σάλτσα αυτή συνδυάζεται τέλεια με τα ζυμαρικά σας και όχι μόνο.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)