Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Μικρές Συμβουλές!

Οδοντογλυφίδα για το καθάρισμα κρεμμυδιών Αν κάθε φορά που καθαρίζετε κρεμμύδια δαγκώνετε μία οδοντογλυφίδα δεν έχουμε δάκρυα.
Αν σβόλιασε η κουβερτούρα Αν σβόλιασε η κουβερτούρα που λιώσαμε, δεν την πετάμε αλλά βγάζουμε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα λίγο ελαιόλαδο (2-3 κ.γλ. ανάλογα με την ποσότητα της κουβερτούρας) και ανακατεύουμε σταθερά. Σιγά σιγά η κουβερτούρα θα πάρει ξανά τη λεία μορφή της.

Τσεκάρετε αν η σόδα φαγητού είναι καλή Τσεκάρετε αν η ξεχασμένη στο ντουλάπι σας σόδα, είναι ακόμα καλή: Βάζουμε σε ένα μπολ 1/2 κ.γλ. σόδα και ρίχνουμε επάνω της 1 κ.γλ. ξίδι ή λεμόνι. Εάν η σόδα αφρίσει σημαίνει ότι είναι εντάξει και δεν έχει "εξασθενίσει", άρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
Τσεκάρετε αν το μπέικιν πάουντερ είναι καλό Τσεκάρετε αν το ξεχασμένο στο ντουλάπι σας μπέικιν πάουντερ, είναι ακόμα καλό: Γεμίζουμε το 1/3 ενός φλιτζανιού με καυτό νερό και ρίχνουμε μέσα 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ. Εάν αφρίσει έντονα, σημαίνει ότι το μπέικιν είναι καλό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
Πώς χρησιμοποιούμε τη μαγιά στη μαγειρική Η φρέσκια μαγιά της μπύρας είναι ιδιαίτερα ευπαθής. Καταλαβαίνουμε εάν έχει αλλοιωθεί από τις κηλίδες διαφορετικού χρώματος που υπάρχουν στην επιφάνειά της, από τα έντονα και ανομοιόμορφα σκασίματα αλλά και από την οσμή της, γιατί όταν αλλοιώνεται έχει έντονα δυσάρεστη οσμή. Για να τονίσουμε τη δράση της, προσθέτουμε λίγη ζάχαρη στο νερό που θα την διαλύσουμε. Προσέχουμε πολύ την ποσότητα του αλατιού που θα προσθέσουμε γιατί αναστέλλει τη δράση της. Το νερό στο οποίο θα διαλύσουμε τη μαγιά δεν πρέπει να είναι ούτε κρύο αλλά ούτε και πολύ ζεστό. Πρέπει να είναι χλιαρό, γύρω στους 25-30 βαθμούς Κελσίου δηλαδή να έχει τη θερμοκρασία του χεριού μας.
 
Πώς συντηρείται ο καφές Για να μην χάσει το άρωμα και τη γεύση του ο καφές τον διατηρούμε σε γυάλινο σκεύος που κλείνει αεροστεγώς, σε σκοτεινό και δροσερό μέρος. Στο ψυγείο, διατηρείται αναλλοίωτος μόνον όσο η συσκευασία του είναι κλειστή.
Πώς συντηρούμε τα μήλα Τα μήλα, που είναι και στην αρχή της εποχής τους, διατηρούνται περισσότερο αν δεν ακουμπούν μεταξύ τους και, κυρίως, αν δεν είναι στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο εκεί όπου φυλάγονται, για να μπορούν να "αναπνέουν". Προτιμούμε να τα έχουμε στο ψυγείο γιατί διατηρούνται καλύτερα.
Πλύσιμο λαχανικών Πολλές φορές τα λαχανικά που αγοράζουμε έχουν μικρά έντομα που δεν καλοφαίνονται. Για τον λόγο αυτό, τα βάζουμε για μισή ώρα περίπου, μέσα σε μια λεκάνη με νερό που έχουμε προσθέσει ξίδι, αλάτι ή χυμό λεμονιού. Μετά ξεπλένουμε καλά με τρεχούμενο νερό και καταναλώνουμε.
Διατηρήστε φρέσκα τα μυρωδικά Για να διατηρήσουμε φρέσκα τα μυρωδικά μας (άνιθο, δυόσμο, μαϊντανό) για κάποιες μέρες, τα βάζουμε μέσα σε βάζο με δροσερό νερό και αλλάζουμε το νερό τους καθημερινά αφού πρώτα κόψουμε λίγο από το κοτσάνι τους. Εξάλλου, είναι και πολύ όμορφα σαν διακοσμητικά στην κουζίνα μας, μέσα σε γυάλινα βάζα από γλυκά και μαρμελάδες.
Λαχανικά που διατηρούνται φρέσκα για περισσότερες μέρες Εάν θέλουμε να έχουμε λαχανικά που διατηρούνται φρέσκα για περισσότερες μέρες, τα βάζουμε στο ειδικό συρτάρι μέσα στο ψυγείο και βάζουμε μαζί ένα σφουγγαράκι έντονα βρεγμένο που θα τους δίνει την απαραίτητη υγρασία για να μην μαραθούν γρήγορα.
Φρέσκο ψωμί κάθε μέρα Για να έχουμε φρέσκο ψωμί κάθε μέρα, μπορούμε να βάλουμε το ψωμί που αγοράζουμε 1 ή 2 φορές την εβδομάδα μέσα σε πλαστική σακούλα και να το καταψύξουμε. Αποψύχουμε  κάθε μέρα όσο ψωμί θα καταναλώσουμε. Ένα άλλο μυστικό για το ψωμί είναι ότι το ψωμί με προζύμι διατηρείται καλύτερα και περισσότερο (μένει μαλακό περίπου για 4 μέρες).
Για να μην σαπίζουν γρήγορα τα φρούτα Για να μην σαπίζουν γρήγορα τα φρούτα που αγοράζουμε από το σουπερμάρκετ, τη λαϊκή ή το μανάβικο, πρέπει να προσέχουμε να μην είναι χτυπημένα και μαλακά, το χρώμα τους να είναι ζωηρό, να μην είναι υπερώριμα, εκτός κι αν πρόκειται να τα καταναλώσουμε αμέσως και αν γίνεται να έχουν κοτσάνια και φύλλα.
Συντήρηση Ρυζιού Για να διατηρήσουμε καλά και χωρίς έντομα το ρύζι, το βγάζουμε από τη συσκευασία του και το βάζουμε σε μια πάνινη σακούλα (ή μαξιλαροθήκη) για να μπορεί να "αναπνέει" και ρίχνουμε μέσα μια χούφτα μαύρο πιπέρι σε κόκκους κι αυτό γιατί η μυρωδιά του πιπεριού (αλλά και άλλων μπαχαρικών με έντονη οσμή) τα απομακρύνει.
Σκόρδο-κρεμμύδι Βάλτε σκόρδο και κρεμμύδι στο blender και κάντε τα πολτό. Ανακατέψτε τον πολτό με ζεστό νερό και αφήστε το ένα βράδυ. Την επομένη σουρώστε και με το διάλυμα ψεκάστε καρποφόρα δέντρα και λουλούδια. Αντιμετωπίζει μελίγκρα αλλά και σκουλήκια των καρπών. Μπορείτε ακόμα να τον ανακατέψετε με στάχτη από ξύλο και να αλείψετε τους κορμούς των δέντρων, όπως κάνετε με τον ασβέστη.
από:  http://symboyles.blogspot.com
και απο: http://delfinaki-sunset.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)