Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Πανακότα με χαρουπόμελο και φιστίκια!




από τη Συνεργάτιδα μας Διαχειρίστρια του http://delfinaki-sunset.blogspot.com/

Η πανακότα συνήθως συνδυάζετε με σος από βατόμουρα, σοκολάτα ή φράουλες. Σ αυτή την συνταγή, η δροσερή αυτή κρέμα θα συνδυαστεί με ένα πιο κυπριακό «στοιχείο», το χαρουπόμελο.

1 ½ ποτήρι γάλα φρέσκο ημιάπαχο
1 ποτήρι φρέσκα ελαφριά κρέμα
2 κ.σ.κοφτές ζάχαρη
3-4 κ.σ.γάλα φρέσκο
1 ½ κ.σ.σκόνη ζελατίνης
2/3 φλ.φιστίκια ωμά καβουρδισμένα (χωρίς την φλούδα)

Για τη σος
½ φλ.χαρουπόμελο
2 κ.σ.φυστικοβούτυρο

Διαλύουμε  πρώτα σε ένα φλιτζάνι τη ζελατίνη με τις 3-4 κ.σ.γάλα ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενωθεί. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το γάλα και τη φρέσκα κρέμα και τα βράζουμε μαζί ανακατεύοντας καλά. Δεν αφήνουμε να χογλάσει, αλλά να βράσει μόνο. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη, ανακατεύοντας πάλι πολύ καλά. Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει για 5-6 ώρες. Ετοιμάζουμε το σος ανακατεύοντας καλά το χαρουπόμελο και το φυστικοβούτυρο. Θα περιχύσουμε τις πανακότες μόνο όταν θα τις ξεφορμάρουμε και τις σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με τα φυστίκια αφού πρώτα τα καβουρδίσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)