Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Μουσακάς!



Υλικά :

2 κιλά μελιτζάνες
1 κιλό κύμα πρόβιο (εάν δεν βρείτε 750 γρ. βοδινό και 250 γρ. χοιρινό)
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο στο τρίφτη
150 γραμμάρια ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτα
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση :

Κόβουμε της μελιτζάνες σε φέτες στενόμακρες και τις τηγανίζουμε, μετά το τηγάνισμα τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το περίσσιο ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε στο τηγάνι ελαιόλαδο και το τριμμένο στο τρίφτη ξερό κρεμμύδι και το σοτάρουμε για λίγο, μετά βάζουμε το κιμά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε και ανακατεύοντας τα σοτάρουμε όλα, προσθέτουμε το χυμό της τομάτα και τα βράζουμε για 15 έως 20 λεπτά ης ώρας και τα κατεβάζουμε.
Παίρνουμε ένα ταψί 45 έως 50 εκατοστά το λαδώνουμε καλά και στρώνουμε τις μισές μελιτζάνες, μετά ρίχνουμε το βρασμένο κιμά και τον στρώνουμε σ΄ όλο το ταψί, συνεχίζουμε να στρώνουμε τις άλλες μισές μελιτζάνες πάνω στον κιμά.

Μπεσαμέλ

Υλικά :

1 λίτρο γάλα
100 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια αλεύρι
1 με 2 αυγά
Αλάτι
Εκτέλεση :

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και το ζεσταίνουμε, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς να μην σβολιάσει και ρίχνουμε το γάλα λίγο λίγο (το έχουμε ζεστάνει λίγο να είναι χλιαρό)κι ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου να έχουμε μια όχι πολύ σφικτή κρέμα για να μπορούμε να την στρώσουμε πάνω από τις μελιτζάνες μας.
Την κατεβάζουμε από τη φωτιά όταν είναι έτοιμη συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ρίχνουμε λίγο αλάτι και το ένα ή και τα δυο αυγά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για λίγο ακόμη, τώρα είναι έτοιμη για να στη στρώσουμε στο ταψί μας.
Μετά βάζουμε το ταψί σε προθερμαινόμενο φούρνο στους 180 βαθμούς και το ψήνουμε για μια ώρα περίπου.

Σερβίρεται ζεστός καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.

Αυτή την συνταγή για το Μουσακά την πήρα από την
κ. Κυριακή Βεβέλου.

Αυτή τη συνταγή για τη Μπεσαμέλ την έμαθα από την
Μητέρα μου.

nikolaos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)