Συνταγη για 4 ατομα
Υλικά:
4 μεγάλα στήθη κοτόπουλου κτυπημένα ελαφρά ώστε να πλατύνουν1/2 φλιτζάνι ζαμπόν ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Λίγο αλάτι
2 φρέσκα βιολογικά αυγά
4 κουταλιές μουστάρδας
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κούπα αλεύρι
1/2 κουταλάκι αλάτι
2/3 φλιτζάνι φρυγανιάς τριμμένη
Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί και το ζαμπόν. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα στήθη κοτόπουλου και τα αλατοπιπερώνουμε. Αλείφουμε τα στήθη με μουστάρδα και βάζουμε στο κέντρο λίγο από το μίγμα του τυριού. Τυλίγουμε τις δυο πλευρές του κοτόπουλου και τις στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες και τα βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.Χτυπούμε σε ένα μπολ τα αυγά με το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε στο μίγμα με τα αυγά το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε. Βγάζουμε τα ρολά κοτόπουλου από το ψυγείο και τα τυλίγουμε στο μίγμα με τα αυγά και μετά στη φρυγανιά.
Καλύπτουμε τα ρολά κοτόπουλου με μια μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190oC.
Βάζουμε πάνω στη φωτιά ένα τηγάνι με αρκετό λάδι να ζεσταθεί για να τηγανίσουμε τα ρολά μας. Όταν τα ρολά κοτόπουλου ροδοκοκκινίσουν και από τις δυο πλευρές τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα βάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως και συνοδέψτε με πατάτα πουρέ και φρέσκια σαλάτα.
Καλή Όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)