Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Πίτα με κιμά και πλιγούρι!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 1 ταψι

Υλικά:

Για τη ζύμη
3 φλιτζάνια αλεύρι
1/2 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας ξίδι
Λίγο αλάτι
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
Για τη γέμιση
300γρ. κιμά χοιρινό
300γρ κιμά βοδινό
1/2 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι πλιγούρι
Λίγο αλάτι
Λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 φλιτζανάκι του καφέ μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 1/2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ξίδι, το νερό και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας μέχρι η ζύμη μας να σφίξει. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 40 λεπτά να σταθεί ώστε να μπορούμε να την πλάσουμε.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο το ελαιόλαδο και το βάζουμε στη φωτιά να ζεσταθεί. Σοτάρουμε τους κιμάδες και μόλις αρχίσουν να ροδοκοκκινίζουν προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το πλιγούρι, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το 1 φλιτζάνι του ζωμού. Περιμένουμε να απορροφήσει το ζωμό το μίγμα μας και αμέσως ρίχνουμε το μαϊντανό και το δυόσμο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στη φωτιά για ακόμη 5 λεπτά και ανακατεύουμε.
Με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη μας σε στενόμακρα φύλλα πάνω σε μια καθαρή αλευρωμένη επιφάνεια. Βάζουμε κατά μήκος ανάλογη γέμιση και στρίβουμε τη ζύμη μας σαν σαλιγκάρι.
Λαδώνουμε ένα στρογγυλό μέτριου μεγέθους ταψί και βάζουμε τη ζύμη μας μέσα. Τη λαδώνουμε και από πάνω και τη βάζουμε στο προθερμασμένο φούρνο μας για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Όταν είναι έτοιμη τη βγάζουμε από το φούρνο και τη ραντίζουμε με τον υπόλοιπο ζωμό. Την αφήνουμε να απορροφήσει το ζωμό και τη σερβίρουμε ζεστή.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)