Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Ώμους αρνιού στο φούρνο με δεντρολίβανο και σάλτσα gravy (ζωμού)!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 8 ατομα

Υλικά:

2 ώμους αρνιού, χωρίς κόκαλα ( ζητήστε από το χασάπη να σας τα δέσει)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1ολόκληρο κεφάλη σκόρδο, καθαρισμένη από όλα τα φύλλα και τα ξηρά μέρη
4 κόκκινα κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε τέταρτα
1 ματσάκι φρέσκο δενδρολίβανο
2 κουταλιές αλεύρι
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
Eλαιόλαδο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC και παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί. Αλατοπιπερώνουμε το αρνί, και το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Το τοποθετούμε μέσα στο ταψί και προσθέτουμε σε διάφορα σημεία του ταψιού τις σκελίδες σκόρδου, τα κρεμμύδια και τα κλωναράκια δεντρολίβανου. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για 3 1/2 ώρες.
Μετά από 3 1/2 ώρες, βγάζουμε το αρνί από το φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το βάζουμε πίσω για ακόμα 30 λεπτά.
Αφού ολοκληρωθούν οι 4 ώρες, βγάζουμε το κρέας από το φούρνο και το τοποθετούμε πάνω σε μια ξύλινη σανίδα κοπής και το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο για να μείνει ζεστό. Το αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε το ταψί, με όλους τους χυμούς από το αρνί, πάνω σε μέτρια φωτιά στην εστία. Αφαιρούμε τα κλωναράκια του δεντρολίβανου και το σκόρδο. Λιώνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με ένα πιρούνι και τα ρίχνουμε πίσω στο ταψί. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το ζωμό και ανακατεύουμε ξανά. Αφήνουμε τη σάλτσα στη φωτιά για 5-8 λεπτά για να καταστηθεί και μετά την περνάμε από λεπτό κόσκινο. Επαναφέρουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει.
Σερβίρουμε το αρνί μας με το gravy που ετοιμάσαμε, συνοδεύοντας με λαχανικά στον ατμό και πουρέ πατάτας.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)