Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Πασχαλινή Συνταγή, Μαγειρίτσα!



Υλικά :

Την καρδία από το αρνάκι
200 γραμμάρια πλεμόνι
200 γραμμάρια έντερα
2 μαρούλια ψιλοκομμένα
3 ματσάκια κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι άνηθο
½ ματσάκι δυόσμο
100 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
150 γραμμάρια ρύζι νυχάκι
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση :


Αφού γυρίσουμε τα έντερα μ΄ ένα μολύβι και τα πλύνουμε πάρα πολύ καλά τα βάζουμε σε μια σουπιέρα με ξύδι και τα αφήνουμε για περίπου μια ώρα, μετά τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε μαζί με το πλεμόνι και την καρδούλα (κι αυτά πλυμένα πολύ καλά) σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε.
Όταν βράσουν τα βάζουμε σ΄ένα τρυπητό να στραγγίσουν και μετά με ένα ψαλίδι τα κόβουμε όλα σε μικρά κομματάκια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα ψιλοκομμένα μαρούλια, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τον δυόσμο ψιλοκομμένους, το βούτυρο, αλάτι και λίγο πιπέρι και τα σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε καλά.
Όταν βράσουν και πρέπει να ρίξουμε το ρύζι βλέπουμε εάν θέλει νερό και συμπληρώνουμε.
Εάν τη θέλουμε σούπα βάζουμε λίγο περισσότερο νερό και λίγο λιγότερο ρύζι.
Όταν την κατεβάσουμε από την φωτιά την αφήνουμε για 10 λεπτά, κάνουμε αυγολέμονο με 1 ή με 2 αυγά με 3 λεμόνια και ζωμό από το φαγητό μας και τη περιχύνουμε και μετά την σκεπάζουμε για λίγο.



Στην πατρίδα μου την Ρούμελη εάν τη φάμε μετά από νηστεία 50 ημερών σε σούπα μπορεί να μας πειράξει γι΄ αυτό την κάνουμε αρκετά πηκτή και προσθέτουμε από πάνω γιαούρτι πρόβιο παχύ, έτσι αποφεύγουμε να έχουμε προβλήματα.

Καλό κι Ευλογημένο Πάσχα.
Χριστός Ανέστη.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)