Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Αρνι στο φουρνο με δεντρολιβανο και αναμεικτα φρεσκα λαχανικα!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4-5 άτομα

Υλικά:

1 μεγάλο κότσι αρνιού
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
6-8 κλωναράκια δεντρολίβανο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Διάφορα φρέσκα λαχανικά (π.χ. πιπεριά γλυκιά, κρεμμύδι, καρότο, κολοκυθάκι, μελιτζάνα), καθαρισμένα και ψιλοκομμένα

Εκτέλεση:


Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε μερικές μικρές τομές πάνω στο κρέας. Μέσα στην κάθε τομή τοποθετούμε φέτες σκόρδου και λίγο δεντρολίβανο. Αλείφουμε το αρνί με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
Αφού πλύνουμε και κόψουμε τα λαχανικά τα ανακατεύουμε και τα απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί. Φροντίστε να υπάρχουν αρκετά λαχανικά για να καλύψουν τον πάτο του ταψιού και κάτι παραπάνω. Καλύτερα είναι να δέσουμε σταυρωτά το κότσι με ένα σπάγκο για να μην ανοίξει κρέας όσο το ψήνουμε.
Τοποθετούμε το κότσι στο κέντρο του ταψιού πάνω από τα λαχανικά τα οποία περιχύνουμε με το υπόλοιπο του ελαιόλαδου. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το αρνι στο φουρνο για 80-90 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμο το κρέας. Στο μισό χρόνο αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και κάθε περίπου 10 λεπτά μαζεύουμε με ένα κουτάλι τους χυμούς του φαγητού και περιχύνουμε με αυτούς το κότσι. Αφού ψηθεί το κρέας βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε να σταθεί για μερικά λεπτά πριν σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)