Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Αυγά!

Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών Β (θειαμίνη και ριβοφλαβίνη), βιταμίνης D, βιταμίνης Α και των μεταλλικών στοιχείων ασβέστιο, φώσφορο, ποτάσιο και σίδηρο. Περίπου το 74% του βάρους ενός αυγού είναι νερό. Τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά του βρίσκονται στον κρόκο, αν και το ασπράδι περιέχει θειαμίνη.
Ένα αυγό προμηθεύει τον οργανισμό με τη διπλάσια ποσότητα λιπαρών από ό,τι οι πρωτείνες και τη μεγαλύτερη ποσότητα της χοληστερόλης που πρέπει να παίρνει ο καθένας σε καθημερινή βάση. Το αυγό μπορεί να καταναλώνεται σε καθημερινή βάση.

Το ασπράδι των αυγών βοηθά στη θεραπεία των ασθενειών του γαστρεντερικού συστήματος. Το ασπράδι του αυγού είναι ένα εξαιρετικά τονωτικό για τα μαλλιά.

Κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες τα αυγά μπορεί να προκαλέσουν δηλητηρίαση από σαλμονέλα. Ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων, ιδιαίτερα τα παιδιά, μπορεί να αναπτύξουν αλλεργία στα αυγά. Τα συμπτώματα μιας αντίστροφης αντίδρασης περιλαμβάνουν πρησμένα μάτια και χείλη, πόνους στο κάτω μέρος της κοιλιάς, ναυτία, συχνούς εμετούς και δερματικές αντιδράσεις. Οι ιοί που αναπτύσσονται σε ένα αυγό είναι αυτοί που περιστασιακά μπορεί να προκαλέσουν την αλλεργική αντίδραση. Ο σίδηρος που περιέχουν τα αυγά απορροφάται ευκολότερα από τον οργανισμό αν καταναλώνετε ταυτόχρονα τροφές που περιέχουν βιταμίνη C, όπως πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ ή άλλες τροφές. Για να ανακουφιστείτε από τους ερεθισμούς που προκαλούν οι χιονίστρες φτιάχνετε μια πάστα με ασπράδι αυγού, μέλι και αλεύρι, το απλώνετε πάνω στην πάσχουσα περιοχή και σκεπάζετε με έναν καθαρό επίδεσμο.
Αν κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα σας συμβεί μετά την κατανάλωση των αυγών, αναζητήστε ιατρική βοήθεια αμέσως. Αν τα ίδια συμπτώματα σας συμβούν με τη γρίπη ή με οποιαδήποτε παιδική ασθένεια, θα πρέπει επίσης να ζητήσετε ιατρική συμβουλή αμέσως. Οι εγκυμονούσες, οι ηλικιωμένοι και οι ασθενείς θα πρέπει να αποφύγουν την κατανάλωση ωμών αυγών. Εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητας σε χοληστερόλη, όσοι έχουν ιστορικό καρδιακών παθήσεων θα πρέπει να μειώσουν την κατανάλωση αυτών και να τρώνε μόνο ασπράδια ή να καταναλώνουν συνολικά 2-3 ολόκληρα αυτά την εβδομάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)