Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Κλασσικό κοτόπουλο πικάτα!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 4 ατομα

Υλικά:

4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα (περίπου 700γρ.)
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαύρο πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1/3 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κάπαρη
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα μπολ και τα αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε το αλεύρι σε ένα ρηχό πιάτο και βουτάμε το κοτόπουλο στο αλεύρι ώστε να αλευρωθεί πολύ καλά.
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά ανά πλευρά. Αφαιρούμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο για να μην κρυώσει.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι στο τηγάνι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε και ανακατεύουμε μαζί με το κρεμμύδι, το κρασί, το χυμό λεμονιού και τη κάπαρη. Αφήνουμε να σιγοβράσουν.
Βάζουμε ξανά πίσω το κοτόπουλο στο τηγάνι και το περιχύνουμε με τη σάλτσα χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Μειώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, καλύπτουμε μερικώς και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί. Ανακατεύουμε και το μαϊντανό πριν το σερβίρουμε.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)