Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Καλαμαράκια κρασάτα με πράσα και κρεμμύδια!

από:  http://tantekiki.blogspot.gr/2014/01/blog-post_9.html

Καλή σας μέρα!!! Καιρός για αποτοξίνωση, δεν συμφωνείτε;;; Τις ημέρες των γιορτών το κρέας πρωταγωνίστησε αλλά τώρα καιρός να απομακρυνθούμε για λίγο από το σφιχταγκάλιασμά του! Έτσι, σήμερα ένα φαγάκι με θαλασσινά, απλά, καθημερινά καλαμαράκια και μάλιστα κατεψυγμένα. Αν φυσικά, τα αντικαταστήσετε με φρέσκα ...ακόμα καλύτερα αλλά και με τα κατεψυγμένα μια χαρά νοστιμότατο γίνεται!! Τα θαλασσινά σε χειμωνιάτικη εκδοχή! Κρασάκι, πετιμέζι που του δίνει μιαν άλλη πινελιά, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι και γαρίφαλο το κάνουν ένα πιάτο με απίστευτο άρωμα και ιδιαίτερη γεύση!
Έγινε ένα πιάτο που το αγάπησα παρά το ...διαζύγιο που έχω πάρει από τα ψαροθαλασσινά που, από μικρή μου έκαναν τη ζωή δύσκολη μια και όλοι ήθελαν να τρώω ψάρια, αχινούς, αστακούς και γαριδοκαραβίδες!!!!! Το ότι μου ...μύριζαν θάλασσα κανένας δεν το έπαιρνε σοβαρά υπ' όψη! Έτσι, μεγαλώνοντας εγώ και τα θαλασσινά βαδίσαμε με διαφορετική κατεύθυνση στο διάβα της ζωής. Ώσπου, σιγά σιγά η γεύση άρχισε να αποζητά να δοκιμάσει και η μαγειρική σήκωσε το μαγικό της ραβδάκι κι αποφάσισε να τους δώσει κάθε φορά μια νέα, δελεαστική πινελιά για να μπορώ όχι μόνον να δοκιμάζω αλλά και να αγαπήσω κάποια απ' αυτά!!!
Το συγκεκριμένο μπήκε στα αγαπημένα... και σίγουρα θα σας προτείνω να το γευθείτε γιατί αξίζει!!!!
ΥΛΙΚΑ
450 γρ. καλαμαράκια κατεψυγμένα σε ροδέλες
4 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
3 πράσα σε ροδέλες
200 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
3 κ.σ. πετιμέζι
1 φλ.τσ. κρασί Μαυροδάφνη 
1 φύλλο δάφνης
1/3 κ.γλ. μπαχάρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα γαρίφαλο σε σκόνη
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι και πιπέρι
2/3 φλ.τσ. ελαιόλαδο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί βάζουμε τα καλαμαράκια με τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα πράσα και τα αφήνουμε για μερικά λεπτά να σοταριστούν. 
Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε το φαγητό μας να πάρει 1-2 βράσεις για να εξατμιστεί το αλκοόλ. 
Ύστερα, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το πετιμέζι, το φύλλο δάφνης, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο, το γαρίφαλο, αλάτι, πιπέρι και 1 μεγάλο ποτήρι νερό.
Αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει μέχρι να μείνει με το λάδι του και αφού ελέγξουμε εάν τα καλαμαράκια έχουν μαλακώσει (τα κρεμμύδια και τα πράσα έχουν σίγουρα μαγειρευτεί), αποσύρουμε την κατσαρόλα από την ηλεκτρική εστία.
Απολαμβάνουμε συνοδεύοντάς το με ψωμάκι και κόκκινο κρασάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)