Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
4 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα, το καθένα κομμένο σε 6 λωρίδεςΞύσμα και χυμό από 2 λάιμ
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
8 τορτίγιες
200γραμ. έτοιμη σάλτσα γκουακαμόλε
1 μαρούλι χοντροκομμένο
150 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε το κοτόπουλο σε ἐνα μεγάλο μπολ.Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λάιμ, μαύρο πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας, και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και σκεπάζουμε το μπολ. Κρατάμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-2 ώρες.
Προθερμαίνουμε το ένα τηγάνι γκριλ, και ψήνουμε το κοτόπουλο για 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα ώστε να ροδοκοκκινίσει ομοιόμορφα.
Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες στο φούρνο μικροκυμάτων, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
Απλώνουμε μία κουταλιά της σούπας σάλτσα γκουακαμόλε πάνω από κάθε τορτίγια, τοποθετούμε λίγο μαρούλι, και από πάνω το μίγμα του κοτόπουλου. Στη συνέχεια περιχύνουμε με λίγο γιαούρτι.
Σερβίρουμε τα φαχιτας μας τυλίγοντας την τορτίγια σε ρολό, και συνοδεύοντας με έξτρα σάλτσα γκουακαμόλε σε ατομικά μπολ. Απολαύστε!