Συνταγή για 12-15 άτομα
Υλικά:
350γρ. φέτα1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
40 φρέσκα ντοματίνια
Φύλλα φρέσκου βασιλικού
40 καλαμάκια για σουβλάκια
Εκτέλεση:
Κόβουμε τη φέτα σε 40 κύβους και την τοποθετούμε σε ένα μπολ.Προσθέτουμε στο μπολ το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, τη ρίγανη και το μαύρο πιπέρι.
Τα ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 2 ώρες ή κατά προτίμηση όλη τη νύχτα.
Φτιάχνουμε τα σουβλάκια:
Παίρνουμε ένα καλαμάκι, και περνάμε πρώτα ένα ντοματίνι, στη συνέχεια ένα κύβο φέτας και τέλος άλλο ένα ντοματίνι. Καρφώνουμε στην κορυφή και ένα φύλλο βασιλικού διπλωμένο στη μέση.
Επαναλαμβάνουμε ώσπου να φτιάξουμε και τα 40 σουβλάκια και τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Καλή Όρεξη!