Συνταγή για 6 άτομα
Υλικά:
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestershire
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
6 χοιρινές μπριζόλες
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε καλά τη σάλτσα σόγιας, το ελαιόλαδο, τη σάλτσα Worcestershire, το χυμό λεμονιού, την καστανή ζάχαρη και το κέτσαπ.
Τοποθετούμε τις μπριζόλες σε ένα ταψί ψησίματος και απλώνουμε από πάνω τη μισή ποσότητα της σάλτσας.
Ψήνουμε τις μπριζολες στο φουρνο για 30 λεπτά .
Τις γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά, και απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά, μέχρι οι μπριζόλες να μαλακώσουν και να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
Σερβίρουμε τις μπριζόλες μας με αρακά ή ρύζι.
Καλή Όρεξη!