Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
700 γραμ. χοιρινό ψαχνό κομμένο σε κύβους1 φλιτζάνι φασολάκια βρασμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μανιτάρια φρέσκα, χοντροκομμένα
1/2 φλιτζάνι ελαφριά σάλτσα σόγιας
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι Τεκίλα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι ρύζι βρασμένο
Εκτέλεση:
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και το ζεσταίνουμε πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σωτάρουμε το χοιρινό για 2 -3 λεπτά ώσπου να ροδίσει ελαφρά.Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, και σωτάρουμε για άλλα 2 λεπτά. Σβήνουμε με την τεκίλα, και περιμένουμε 1-2 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τα βρασμένα φασολάκια, τα μανιτάρια και την κόκκινη πιπεριά και αφήνουμε να αρχίσουν να αχνίζουν. Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει ώσπου να μαλακώσει και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε το μεξικάνικο φαγητό μας με ρύζι. Καλή Όρεξη!