Συνταγή για 6 άτομα
Υλικά:
1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
2 φλιτζάνια κατεψυγμένα βατόμουρα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το ένα φλιτζάνι από τη ζάχαρη, το αλεύρι και το γάλα μέχρι να αναμιχθούν καλά. Αφού ενωθούν καλά τα υλικά μας προσθέτουμε και το βούτυρο στο μπωλ και ανακατεύουμε.
Αλείφουμε ένα ταψί 30×20 εκατοστών με λίγο βούτυρο, και στρώνουμε τα βατόμουρα στον πάτο. Ρίχνουμε την ζύμη που ετοιμάσαμε μέσα στο ταψί και απλώνουμε ομοιόμορφα. Πάνω στην ζύμη ρίχνουμε τα βατόμουρα σε όλα τα σημεία και τα σπρώχνουμε ελαφρά προς τα μέσα με τα δάκτυλα μας χωρίς κατ’ ανάγκη να μπουν εντελώς μέσα. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του γλυκού μας με το υπόλοιπο ¼ του φλιτζανιού της ζάχαρης.
Ψήνουμε την φρουτοπιτα μας για 1 ώρα περίπου ή μέχρι που φουσκώσει, να ροδίσει και να καραμελώσει η επιφάνεια.
Σερβίρετε την φρουτοπιτα σας ζεστή ή κρύα και συνοδεύστε με παγωτό βανίλια.
Απολαύστε!