Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Κοτόπουλο φρικασέ!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

1,5 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες ή 4 μεγάλα ολόκληρα μπούτια κοτόπουλου
4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, παγωμένο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
4 ντομάτες, χοντροκομμένες
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας ξερό εστραγκόν
2 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα με κόκκους
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας πικάντικη μουστάρδα
4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
Σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με μια κουταλιά της σούπας βούτυρο. Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα σοτάρουμε για δύο λεπτά από κάθε πλευρά πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα ταψί φούρνου. Αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για 25 περίπου λεπτά σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο.
Εν τω μεταξύ ξαναβάζουμε το ίδιο τηγάνι πάνω στη φωτιά με ακόμη μία κουταλιά της σούπας βούτυρο και σοτάρουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια για 2 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε και τις ντομάτες. Τις σοτάρουμε κι αυτές για άλλα δύο λεπτά, και ρίχνουμε το λευκό κρασί. Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μία βράση, και προσθέτουμε το εστραγκόν.
Αφήνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού να σιγοβράσει για 15 λεπτά, και στη συνέχεια το σουρώνουμε. Κρατάμε όλο το υγρό του μίγματος το οποίο θα πρέπει να είναι περίπου 1 φλιτζάνι. Αν δε μας φτάνει, συμπληρώνουμε με λίγο νερό.
Αφαιρούμε το ταψί με το κοτόπουλο από το φούρνο και το βάζουμε απευθείας πάνω σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε στο τηγάνι το ξύδι, και το αφήνουμε να πάρει μία βράση. Μόλις βράσει, ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές ώσπου να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από τη φωτιά σε μία ζεστή πιατέλα και τα διατηρούμε ζεστά μέχρι να ετοιμάσουμε την σάλτσα.
Στο μεταξύ φτιάχνουμε τη σάλτσα:
Ρίχνουμε το ζωμό που έχουμε κρατήσει μέσα στο τηγάνι και τον αφήνουμε να πάρει μία βράση. Προσθέτουμε τις μουστάρδες, την κρέμα γάλακτος και το υπόλοιπο βούτυρο. Αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράσει μερικά λεπτά, ώσπου να δέσει η σάλτσα. Τέλος προσθέτουμε το εστραγκόν και σχοινόπρασο.
Σερβίρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε μια μεγάλη πιατέλα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με μακρύκοκκο ρύζι ή με μία ωραία πατατοσαλατα. 
Καλή Όρεξη!