Συνταγή για 4-6 άτομα
Υλικά:
Για το σουβλάκι:1/2 κιλό χαλουμι στραγγισμένο (περίπου 2 τεμάχια)
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
32 ξύλινα καλαμάκια
Για τη σάλτσα λεμονιού:
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
15 μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένες
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
Ξύσμα από δύο λεμόνια
2 κουταλάκια του γλυκού ξίδι
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε πρώτα τη σάλτσα:Βάζουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα σε ένα μικρό μπολ, και τα ανακατεύουμε καλά αφού πρώτα τα αλατοπιπερώσουμε.
Κόβουμε το χαλούμι σε 8 κομμάτια. Κόβουμε τα 8 κομμάτια στη μέση, και τα 16 κομμάτια πάλι στη μέση. Καταλήγουμε με 32 ορθογώνια κομμάτια τυριού.
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Τοποθετούμε μερικά κομμάτια από το χαλούμι στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε ελαφρά και από τις δύο πλευρές. Τοποθετούμε τα κομμάτια σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το επιπλέον λάδι.
Περνάμε το κάθε κομμάτι σε ένα καλαμάκι, έτσι ώστε να μοιάζει με γλυφιτζούρι.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο λάδι στο τηγάνι καθώς τηγανίζουμε τα κομμάτια τυριού.
Σερβίρουμε τα πρωτότυπα σουβλάκια μας ζεστά, και τη σάλτσα ξεχωριστά σε ατομικά σκεύη. Συνοδεύουμε με ζεστές πίτες. Απολαύστε!