Συνταγή για 4-5 άτομα
Υλικά:
1 φύλλο σφολιάτας1 βαζάκι έτοιμη σάλτσα πέστο (περίπου 180ml)
5 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
Χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180οC.Ανοίγουμε το φύλο σφολιάτας και το τοποθετούμε πάνω σε ένα αντικολλητικό ταψί φούρνου. Με ένα πιρούνι τρυπάμε το φύλλο μας σε όλα τα σημεία αφήνοντας περιμετρικά ένα περιθώριο περίπου 2εκ. γύρω-γύρω από το φύλλο μας.
Απλώνουμε ομοιόμορφα όλο το πέστο πάνω στο φύλλο προσέχοντας να μην αλείψουμε το περιθώριο γύρω-γύρω από το φύλλο. Αραδιάζουμε της φέτες ντομάτας πάνω από το πέστο φροντίζοντας να καλύψουμε όλα τα σημεία εκτός από το περιθώριο. Πασπαλίζουμε τις ντομάτες με μία γενναιόδωρη δόση χοντρού άλατος και αρκετό φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Περιχύνουμε το ελαιόλαδο πάνω από τις ντομάτες.
Ψήνουμε της πίτσα μας στο προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να είναι τραγανή γύρω-γύρω. Κόβουμε την πίτσα σε μερίδες και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα. Καλή Όρεξη!