Υλικά :
1 κιλό κεράσια κόκκινα ή μαύρα ώριμα
1 κιλό ζάχαρη
χυμό από ένα λεμονι λεμονιού
Εκτέλεση :
Πλένουμε καλά τα κεράσια και αφαιρούμε το κουκούτσι τους με μια φουρκέτα ή με το ειδικό εργαλείο.
Κόβουμε τα καθαρισμένα κεράσια σε κομμάτια η τα περνάμε λίγο από το moulti.
Τοποθετούμε τα κεράσια σε κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη και βράζουμε, σε μέτρια φωτιά, τα ξαφρίζουμε και ανακατεύουμε για να μην μας κολλήσουν.
Βράζουμε το μηγμα μέχρι να δέσει σε μαρμελάδα και λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού.
Μόλις την κατεβάσουμε γεμίζουμε τα βάζα μας και όταν κρυώσουν τα φυλάμε στο ψυγείο.
Καλή Επιτυχία.
Καλή Απόλαυση.