Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Μακαρονοσαλάτα αλά Μιλανέζε!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

500 γραμμάρια μακαρόνι χοντρό στριφτό χειροπίητο (ή άλλο της επιλογής σας, π.χ. πέννες κλπ)
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
10-12 ντοματάκια (cherry tomatoes), κομμένα στην μέση
4 πλατιές φέτες προσούτο, ψιλοκομμένο
7-8 φύλλα φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένα
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προετοιμασία:

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο, ρίχνουμε νερό να κρυώσουν και τα σουρώνουμε. Αφού στραγγίξουν τα μακαρόνια μας τα βάζουμε σε μία μεγάλη σαλατιέρα, τα περιχύνουμε με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
Βάζουμε το υπόλιπο ελαιόλαδο μέσα σε ένα μεγάλο τηγάνι και το ζεσταίνουμε πάνω σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε το προσούτο μέσα στο τηγάνι και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για ακόμη 1-2 λεπτά. Σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε αμέσως το ψιλοκομμένο βασιλικό και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Αφήνουμε το προσούτο στην άκρη να κρυώσει εντελώς.
Προσθέτουμε στην σαλατιέρα τα ντοματίνια, το αλάτι, το πιπέρι, και το προσούτο και ανακατεύουμε. Σερβίρετε την μακαρονοσαλατα σας παγωμένη μαζί με ένα ωραίο λευκό κρασί. Για επιδόρπιο επιλέξτε ένα ωραίο ραβανι.  
Καλή Όρεξη!