Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Παγωτό φράουλα με νεκταρίνι!

υνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 8 άτομα

Υλικά:

2 φλιτζάνια φράουλες, χωρίς το φύλλο τους
4 νεκταρίνια (κάτι λιγότερο από 1 κιλό)
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

Εκτέλεση:

Για να φτιάξουμε το παγωτο φραουλα – νεκταρινι πρώτα ανοίγουμε τα νεκταρίνια μας στην μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Κόβουμε τα νεκταρίνια σε χοντρά κομμάτια.
Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τις φράουλες, τα νεκταρίνια και την ζάχαρη και τα δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Περνούμε το μείγμα μας από σουρωτήρι και πετάμε τυχόν κομμάτια που δεν έλιωσαν στο μπλέντερ.
Για να φτιάξουμε ατομικά παγωτά στο ξυλάκι θα χρειαστούμε ειδικές φόρμες που βρίσκουμε πολύ εύκολα στην αγορά. Χύνουμε το μείγμα σε φόρμα των 90ml για 8 ατομικά παγωτά στο ξυλάκι. Καρφώνουμε τα ξυλάκια στο κέντρο του μείγματος και τοποθετούμε στο καταψύκτη για τουλάχιστον 4-5 ώρες μέχρι να παγώσει εντελώς το παγωτο φραουλα – νεκταρίνι.
Το παγωτο φραουλα – νεκταρινι μπορεί να διατηρηθεί στον καταψύκτη σας για μέχρι και 2 μήνες, φυσικά αν μπορείτε να αντισταθείτε από το να τα καταβροχθίσετε από την πρώτη ημέρα.