Συνταγή για 6 άτομα
Υλικά:
2 κιλά μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε μεγάλους κύβους4 ώριμες μεγάλες ντομάτες κομμένες σε χοντρές ροδέλες
4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές ροδέλες
4 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
6 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλες μπουκιές
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Για το ψήσιμο:
6 λαδόκολλες και σχοινί
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά για το κλεφτικο μας σε μία μεγάλη γαβάθα και με τα χέρια τα ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε την γαβάθα με αλουμινόχαρτο και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες για να μαριναριστούν τα υλικά μας.Όταν περάσει ο αναγκαίος χρόνος μαριναρίσματος μοιράζουμε τα υλικά μας σε 6 λαδόκολλες για 6 μερίδες. Διπλώνουμε τις λαδόκολλες σε πακετάκια και τα δένουμε ερμητικά με σχοινί. Βάζουμε τα πακετάκια μέσα σε μία μεγάλη γάστρα ή αν χρειαστεί βάζουμε και δεύτερη μεγάλη γάστρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200oC.
Ψήνουμε το κλεφτικο μας όπως είναι μέσα στην γάστρα στους 200oC για 2 με 2 1/2 ώρες μέχρι να μελώσει το κρέας και να ψηθούν οι πατάτες.
Σερβίρετε το κλεφτικο σας απευθείας από τον φούρνο με πράσινη σαλατα και ταχίνι. Για επιδόρπιο επιλέξτε μία ωραία μηλοπιτα.
Καλή Όρεξη!