Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
6 κουταλιές της σούπας τυρι μασκαρπονε1 κουταλιά της σούπας καππαρη, ξεπλημένη και στραγγισμένη καλά
2 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο, συν λίγο έξτρα για διακόσμηση
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
8 φέτες ψωμί, ορθογώνιες
4-6 φέτες καπνιστό σολωμό
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το τυρί μασκαρπόνε, την κάπαρη, το σχοινοπρασο, το ξύσμα λεμονιού και τόσο χυμό λεμονιού όσο για να μην είναι πολύ υγρό το μείγμα μας. Προσθέτουμε αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε.Βάζουμε τις μισές φέτες ψωμιού σε μία πιατέλα και αλείφουμε την επάνω πλευρά με μίγμα τυριού. Απλώνουμε πάνω από το τυρί μία στρώση σολωμου. Πάνω από το σολωμο τοποθετούμε τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το τυρί και το σολωμο. Αλείφουμε τα πλευρά του ψωμιού σε κάθε σάντουιτς με το μασκαρμπονε που μας έμεινε.
Κόβουμε προσεκτικά με πολύ κοφτερό μαχαίρι το κάθε σάντουιτς σε 4 μικρά σαντουιτσακια και βουτάμε το κάθε ένα μέσα στο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο για να κολλήσειστα πλευρά. Διακοσμούμε τα σαντουιτσακια ακόμη περισσότερο βάζοντας από πάνω λίγο ξύσμα λεμονιού.
Τοποθετούμε τα σαντουιτσακια στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν τα σερβίρουμε.
Καλή Όρεξη!