Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Μελιτζάνες στο φούρνο με φρέσκια ντομάτα και φέτα!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

1 μεγάλη μελιτζάνα
3 μεγάλες ντομάτες, να ταιριάζουν με τη διάμετρο της μελιτζάνας
1 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη με το χέρι
1/2 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού
χυμό από μισό λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδο
Λίγο ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε σε χοντρές φέτες την μελιτζάνα και την αλατίζουμε ελαφρά. Απλώνουμε τις φέτες μελιτζάνες σε μία πιατέλα και αφήνουμε για 30 λεπτά για να ξεπικρίσουν.
Μόλις περάσει ο αναγκαίος χρόνος σκουπίζουμε τις μελιτζάνες με απορροφητικό χαρτί και τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι γκριλ σε μέτρια φωτιά και αφού το αλείψουμε με λίγο ελαιόλαδο απλώνουμε επάνω τις φέτες μελιτζάνες και τις ψήνουμε ελαφρά για 2 -3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τα φύλλα βασιλικού, 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 σκελίδες σκόρδο, και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Πολτοποιούμε τα υλικά στο μπλέντερ δουλεύοντας τα για 1-2 λεπτά.
Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες ελάχιστα πιο λεπτές από ότι κόψαμε την μελιτζανα. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι. Βάζουμε 4 φέτες μελιτζάνας στον πάτο του ταψιού και περιχύνουμε πάνω από κάθε μία 1/2 κουταλιά της σούπας από την σάλτσα βασιλικού που ετοιμάσαμε. Μετά πασπαλίζουμε γενναιόδωρα από πάνω με αρκετή τριμμένη φέτα. Πάνω από την φέτα τοποθετούμε μία με δύο φέτες ντομάτας και μετά κλείνουμε με ακόμη μία φέτα μελιτζάνα. Ξανά περιχύνουμε από πάνω με σάλτσα βασιλικού, τοποθετούμε μία με δύο φέτες ντομάτας και πασπαλίζουμε με φέτα. Έτσι έχουμε τέσσερις γευστικούς πύργους.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190οC και ψήνουμε τις μελιτζανες στο φουρνο για 15 λεπτά.
Σερβίρετε αμέσως από το φούρνο.
Καλή Όρεξη!