Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο vnikolaos@in.gr κι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012

Τυροπιτά με αρακά και φρέσκο εστραγκόν!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 6 άτομα

Υλικά:

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοταρισμένο με ένα μικρό κομματάκι βούτυρο μέχρι να γυαλίσει
1 φλιτζάνι κατεψυγμένο αρακα
125γρ τυρί κρέμα, (κτυπήστε το στο μίξερ 1-2 λεπτά για να αφρατέψει)
100γρ τυρί έμενταλ τριμμένο
1 χούφτα ψιλοκομμένο φρέσκο εστραγκον
1 χούφτα ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1 πακέτο σφολιάτας (1/2 κιλό περίπου), σε 2 φύλλα
2 αυγά, χτυπημένα ξεχωριστά

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 200οC για να είναι αρκετά ζεστός για να ψήσουμε την τυροπιτα μας.
Βάζουμε σε μία μεγάλη λεκάνη το κρεμμύδι, τον αρακά, τα τυριά, το εστραγκον, το μαιντανό, και το ένα αυγό. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με μία μεγάλη κουτάλα. Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στον πάτο ενός ταψιού (κατά προτίμηση στρογγυλό) και αφήνουμε τις άκριες της να εξέχουν λίγο πάνω από τα τοιχώματα. Βάζουμε την γέμιση μέσα στο ταψί και απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι. Σκεπάζουμε την γέμιση με το δεύτερο φύλλο και γυρίζουμε τυλίγοντας τις άκριες προς τα μέσα. Χαράσσουμε ελαφρά χωρίς να τρυπήσουμε το επάνω μέρος της ζύμης με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Αλείφουμε το την σφολιάτα με το δεύτερο αυγό και ψήνουμε στο φούρνο για 25 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει η τυροπιτα μας.
Βγάζουμε την τυροπιτα μας από το φούρνο και αφήνουμε να σταθεί για 15-20 λεπτά πριν ξεφορμάρετε.
Σερβιρετε την τυροπιτα σας όσο είναι ακόμη ζεστή.
Καλή Όρεξη!