Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Χταποδι σουβλακι (souvlaki)



Συνταγες για 4 άτομα

Υλικά

2kg χταποδι (όχι μικρά χταποδάκια)

1 φλιτζάνι ξύδι

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας ξηρή ρίγανη

1/2 φλιτζάνι άσπρο κρασί

Λεμόνι

1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Προετοιμασία:

Ξεπλένουμε καλά το χταπόδι και ελέγχουμε αν είναι καλά καθαρισμένο. Βάζουμε το ξύδι με το χταπόδι σε κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά περίπου. Βάζουμε το χταπόδι σε στραγγιστήρι και το ξεπλένουμε καλά με καθαρό νερό. Κόβουμε τα πλοκάμια ολόκληρα ένα-ένα και τα υπόλοιπα μέρη σε αρκετά μεγάλα κομμάτια.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδα, το κρασί, την ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά τα υλικά μαζί. Κρατάμε 1/3 φλιτζανιού από το μείγμα αυτό στην άκρη για να το χρησιμοποιήσουμε κατά το ψήσιμο. Βάζουμε το χταπόδι μέσα στο μπολ με το υπόλοιπο μείγμα και σκεπάζουμε. Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για 8-24 ώρες.

Βγάζουμε το χταποδι από το ψυγείο και το περνάμε σε σουβλάκια. Ψήνουμε στα κάρβουνα σε μέτρια φωτιά και αλείφουμε το χταπόδι όσο ψήνεται με το καθαρό μείγμα της μαρινάδας που κρατήσαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)