Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Ταλιατελες σε κοκκινη σαλτσα και βασιλικο.


Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:
500γρ. ταλιατελες, ζυμαρικά
6-7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια ώριμες ντομάτες περασμένες στο τρίφτη
1/3 φλιτζανιού κόκκινο ξηρό κρασι
6-7 φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Προετοιμασία:
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου για αλτέντε. Στραγγίζουμε και τοποθετούμε κάτω από τρεχούμενο νερό για να κρυώσουν και να σταματήσει η διαδικασία μαγειρέματος. Επαναφέρουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και περιχύνουμε με 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Κρατήστε τα ζυμαρικά στην άκρη μέχρι να είναι έτοιμη σάλτσα .
Ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει ελαφρά.
Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε για λίγο και αφήνουμε να πάρει μία βράση για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε στην ντομάτα 1/2 φλιτζάνι νερό, το βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μία βράση. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα (10-12 λεπτά).
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να ζεσταθούν οι ταλιατέλες. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Σερβίρετε τα μακαρονια σας όσο είναι ακόμα ζεστά με ένα καλό κρασί. Για επιδορπιο επιλέξτε ένα ωραίο κεικ! Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)