Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Κοτόπουλο λεμονάτο (με σάλτσα μουστάρδας).



Υλικά :

1 κοτόπουλο 1 έως 11/2 κιλό
Χυμό λεμονιού από 2 λεμόνια
2 με 3 σκελίδες σκόρδο
Βούτυρο ή αραβοσιτέλαιο
30 γραμμάρια άσπρο κρασί
2 κουταλάκια γλυκού μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι.


Εκτέλεση :

Παίρνουμε το κοτόπουλο το καθαρίζουμε (ή το κόβουμε σε μερίδες ή το αφήνουμε ολόκληρο είναι δική μας επιλογή)
Κόβουμε τις σκελίδες του σκόρδου σε μακρόστενα κομματάκια και τρυπώντας το κοτόπουλο σε διάφορα σημεία τις βάζουμε μέσα.
Σε μια κατσαρόλα καίμε το βούτυρο ή το αραβοσιτέλαιο και κοκκινίζουμε τις μερίδες ή ολόκληρο το κοτόπουλο, (όσο θέλουμε πολύ ή λίγο).
Διαλύουμε σ΄ ένα μπολάκι τη μουστάρδα στο κρασί και στο χυμό λεμονιού.
Όταν το κοκκινίσουμε το βάζουμε στην γάστρα μας, το περιχύνουμε με το μίγμα από το μπολάκι μας, βάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και σκεπάζοντας την γάστρα το ψήνουμε για 30 λεπτά.
Όταν περάσουν τα 30 λεπτά το ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε να ροδίσει για περίπου 15 λεπτά ακόμη.

Το σερβίρουμε ολόκληρο σε πιατέλα και το γαρνίρουμε ή με λεμονάτες πατάτες ή με λευκό ρύζι που τα περιχύνουμε με τη σάλτσα μας, (όταν είναι μερίδες σε πιάτα).
Εάν θέλουμε περισσότερη σάλτσα βάλτε λίγο βούτυρο στη γάστρα και λίγη μουστάρδα περισσότερη και λίγο κρασί ακόμη.(ο χυμός από δυο λεμόνια στην εποχή τους είναι αρκετός).

Αντί για κοτόπουλο σε μερίδες μπορούμε να βάλουμε μερίδες από μοσχαράκι ή από χοιρινό, αλλάζει μόνο ο χρόνος ψησίματος (αυτό τον κανονίζετε μόνοι/μόνες σας).
You might also like:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)